Pannon Lúd Kft.

A Társaság bemutatása

A Pannon Lúd Kft. Gyára Magyarország dél-keleti részén Békés-megyében található. Kizárólag víziszárnyasok (pecsenyekacsa, húsliba) feldolgozását végzi, profiljába tartozik a vágás, darabolás, hűtés, kiszállítás és értékesítés, valamint fűszerezett, előkészített húsok előállítása.

A gyár 1990-ben történt alapítása óta több tulajdonosváltás történt. A legutolsó átalakulás 2009. első negyedévében történt, amikor befejeztük a hízott áru feldolgozást és hasonlóan a tulajdonos vállalathoz – amely a Kiskunhalasi Baromfifeldolgozó ZRt. – kizárólag pecsenyekacsa, pecsenyeliba és húsliba feldolgozását kezdtük meg 2009. május 7-én.

A termékek mintegy 80%-a export értékesítésre kerül. Értékesítésünk elsősorban az Európai Unió országaiba irányul (Németország, Franciaország), ezentúl kereskedelmi kapcsolatunk van Svájccal, Hong-Konggal, Japánnal, Kínával és Oroszországgal.

A Pannon Lúd Kft. területe: 36.700 m2 31,5 %-os beépítettséggel. Az üzembe helyezés óta a magyar baromfiipar meghatározó exportálója és üzeme.

Dolgozóink létszáma 2014-ben 230 fő. A gyár feldolgozó kapacitása pecsenyekacsából 4000 db/óra, pecsenye-és húslibából 2000 db/óra.

Az Európai Unió előírásainak megfelelő ISO 9001:2009-es minőségirányítási rendszert és HACCP rendszert működtetünk.

2005-ben az export vevőink elvárásainak megfelelően kiépítettük és működtetjük az IFS és BRC szabványoknak megfelelő élelmiszerbiztonsági rendszerünket.

Telephely :

Baromfifeldolgozó Gyár: 5800 Mezőkovácsháza, Battonyai út 4/1.

Termékek:

Pecsenyekacsa, pecsenye-és húsliba baromfifajok egészben és darabolva különböző kiszerelésben és csomagolásban.